Minestrone leves
Hozzávalók:
Ø 1 ek petrezselyemzöld
Ø 2-3 ek olívaolaj
Ø 50 dkg krumpli
Ø 30 dkg hagyma
Ø 15-20 dkg zöldborsó
Ø 15-20 dkg zöldbab
Ø 15-20 dkg babkonzerv
Ø parmezán sajt
Ø 3-4 db répa
Ø 2-3 db cukkini
Ø 2-3 db paradicsom
Ø 1-2 db leveskocka
Ø 1 csipet só
Ø 2 szál zeller
Elkészítés:
Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket. Egy nagyobb fazekat válasszunk, amibe minden belefér. Tegyük bele a hagymát, a répát, a zellerszárat, a krumplit, a cukkinit és a zöldbabot. Ha ez megvan, akkor öntsük fel annyi vízzel, hogy ne lepje el a zöldségeket. Ez a víz folyamatosan párologni fog, ezért pótoljuk apránként úgy, hogy a zöldségeket ellepje. Lassú tűzön főzzük! Felöntés után beletehetjük a babot és a leveskockát is. Persze a bab levét öntsük le! Kb. 1,5 óra elteltével kész is a leves. Ízlés szerint főzhetünk hozzá tésztát, illetve tálaláskor tehetünk bele egy pici olívaolajt és meghinthetjük némi parmezán sajttal.
Jó étvágyat hozzá! J