Minestrone leves

mindestrone_1382706589.jpg_404x404

Hozzávalók:

Ø               1 ek petrezselyemzöld

Ø               2-3 ek olívaolaj

Ø              50 dkg krumpli

Ø             30 dkg hagyma

Ø           15-20 dkg zöldborsó

Ø           15-20 dkg zöldbab

Ø           15-20 dkg babkonzerv

Ø           parmezán sajt

Ø            3-4 db répa

Ø            2-3 db cukkini

Ø            2-3 db paradicsom

Ø            1-2 db leveskocka

Ø            1 csipet só

Ø           2 szál zeller

 

Elkészítés:

Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket. Egy nagyobb fazekat válasszunk, amibe minden belefér. Tegyük bele a hagymát, a répát, a zellerszárat, a krumplit, a cukkinit és a zöldbabot. Ha ez megvan, akkor öntsük fel annyi vízzel, hogy ne lepje el a zöldségeket. Ez a víz folyamatosan párologni fog, ezért pótoljuk apránként úgy, hogy a zöldségeket ellepje. Lassú tűzön főzzük! Felöntés után beletehetjük a babot és a leveskockát is. Persze a bab levét öntsük le! Kb. 1,5 óra elteltével kész is a leves. Ízlés szerint főzhetünk hozzá tésztát, illetve tálaláskor tehetünk bele egy pici olívaolajt és meghinthetjük némi parmezán sajttal.

 

 

Jó étvágyat hozzá! J