Főzőverseny: Csirkepaprikás tejfölös habarással

szak_cs_1399716832.jpg_404x404

Kedden került megrendezésre Gyöngyösön a KRF hagyományos Majálisa. Nagyon jól sikerült szerintem J Volt főzőverseny, amire sikerült egy jó nagy csapatot összeszednünk. A jókedv garantált volt J Az egész napunkat még inkább megkoronázta, hogy MEGNYERTÜK A VERSENYT !!! J

A menünk csirkepaprikás volt egy kis tejfölös habarással megbolondítva. Hát nagyon finom lett !!! J

 

Pontos mennyiséget, hogy miből mennyit raktunk bele nem tudom sajnos megmondani, mert bográcsban főztünk és folyamatosan kóstolgattuk azt J

 

Hozzávalók:

5-6 fej hagyma

sok paradicsom és paprika

fűszerpaprika vagy piros arany

fokhagymakrém

csirkehús (comb, mell vegyesen)

tejföl

víz

pici liszt

só, bors

őrölt kömény

vegeta

 

A lényeg, hogy kb. 24 csirkecombból és 1 kg csirkemellből volt az alap.

 

A zöldségeket felkockázzuk!

 

Szóval úgy kezdtük, hogy felkockáztuk a húsos szalonnát és beledobtuk a bográcsba, hogy szépen olvadjon. Körülbelül 5 fej hagymát apróra vágtunk és mehetett rá a szalonnára. Egy pici olajjal meg kellett locsolni, mert nem engedett a szalonna annyi zsiradékot. Akkor lesz jó, ha a hagyma üveges.

 

A husikat szépen megmostuk és kicsit beirdaltuk, hogy jó átvegye majd a pöri ízét. Ha a hagyma kész, akkor rátesszük a csirkehusikat és a felkockázott zöldségeket is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

 

Előre szólok, hogy semmi gond nem lesz, ha egy picit hígabb, mert nem fő el rendesen a leve !!! Azt a felesleges levet nyugodtan leszedhetjük még a habarás előtt és akkor nagyon finom lesz ! Még a kanál is megáll majd benne !!! J

A husinak a puhuláshoz körülbelül 1,5 óra kell. Ha már puha, akkor ízesíthetjük vegetával, őrölt köménnyel, sóval és borssal.

 

Leszedhetjük a felesleges levet róla, de azért úgy, hogy maradjon is benne. Jöhet a habarás J

 

Egy mélyebb tányérba két evőkanál lisztet és tejfölt rakunk. Erre mehet a pörkölt leve folyamatosan és habverővel csomómentesre keverjük. Jó híg habarást kell csinálni !!! J

 

Ezután szintén habverő segítségével szépen elkevergetjük a lassan beleöntött habarást!

 

Hagyjuk még egy picit a tűzön és kész is J

 

Nagyon finom lesz, higgyétek el! J

 

Megjegyzés: Tudom hozzá ajánlani a nokedlit és esetleg savanyúságot (koviubi, almapaprika, stb…)

 

Egy jó kis buli esetén tudom ajánlani!! Tényleg nem macerás és nagyon finom J

 

 

Nagyon sok sikert hozzá és töltsetek a szabadban minél több időt, ha ráértek, hiszen ITT A NYÁR !!! J