Kitalált olasz tészta

olasz_t_szta_1399662215.jpg_404x404

Igyekszek mostanában, persze mikor időm engedi egyre többet improvizálni J Ez szerintem annak is be tudható, hogy jó sokat főzök, és valamikor csak úgy megihletődök. Nos, ez a receptem is valahogy ennek tudható be. Megszületett bennem és megvalósítottam. A végeredmény hát NEM SEMMI J

Hozzávalók:

Penne tészta

Spagetti tészta

1 db cukkini

1 db padlizsán

gomba

kaliforniai paprika

 2 üveg Bolognai szósz

olasz felvágott (lehet helyette mondjuk pici szalámi vagy bármi más is)

2 konzerv tonhal

vaj

trappista sajt

parmezán sajt

 

Szóval hol is kezdjem? J

 

Felrakhatjuk a tésztákat főni !

 

Először is a gombafejeket szépen megtisztítjuk. Felkockázzuk, illetve felvágjuk a gombát, a cukkinit, a padlizsánt, paprikát és a szalámit vagy felvágottat.

Ha ez megtörtént, akkor egy jó nagy teflonos serpenyőben vajat olvasztunk és megfuttatjuk rajta először a szalámit, utána jöhetnek rá a zöldségek. Jól összeforgatjuk, majd fedő alatt hagyjuk összeesni és megpuhulni. Ízlés szerint ízesíthetjük bazsalikommal, provanci fűszerkeverékkel, sóval stb.

Ha a zöldséges keverék kész van, jöhet rá a Bolognai alap. Pici vizet azért tegyünk hozzá, mert akkor a sütés során nem fog kiszáradni a tészta !!! Nagyon finom szaftos fog maradni J

 

Ha a tészta is megfőtt, akkor csepegtessük le, és locsoljuk meg olajjal, hogy ne tapadjon össze !

 

Jöhet egy jó nagy jénai! Először az aljára teszünk egy kis szószt, utána jöhet egy réteg tészta, megint szósz, majd a sajtok. Ezt megismételjük megint és lefedjük a jénai tetejével vagy esetleg alufóliával.

Mivel jénaiban sütjük, nem kell a sütőt előmelegíteni, nehogy megrepedjen a tál. Berakjuk és alsó-felső sütésen, 180-200 fokon párolódni hagyjuk kb. 30-40 percet, majd a sajtot megpirítjuk a tetején.

 

Nagyon finom lesz !

 

 

Sok sikert kívánok hozzá J