Húsvéti Répatorta, kandírozott répával
Az ötlet onnan adódott, hogy a héten sikeresen lement az összes vizsgám a főiskolán és eldöntöttem, hogy kikapcsolódásként kicsit sütögetek a hétvégén. Rengeteg húsvéti receptet átbújtam az elmúlt napokban és végül ez mellett döntöttem. Egy kis nyuszikaváró finomság. J
Hozzávalók:
300g barna cukor
200 ml étolaj
4db egész tojás
280 g búzaliszt
100g darált dió
12 g sütőpor
1 csapott mk. őrölt fahéj
400g sárgarépa durvára reszelve
1 csipet só
50 g fehér csoki
1db narancs reszelt héja
Mázhoz:
200 g mascarpone
kandírozott répa
Először is minden hozzávalót kimérünk és Én a diótöréssel kezdtem. Ez után, alaposan összekeverjük a kimért cukrot, olajt és keverés közben egyenként adjuk hozzá a tojásokat. A répát lereszeljük. Összekeverjük egy tálban a lisztet, a diót, a sütőport, a fahéjat és az őrölt fahéjat. Ha ezzel elkészültünk, akkor jöhetnek a folyékony hozzávalók. A cukros, olajas, tojásos masszát tegyük bele a lisztes keverékbe és nagyon alaposan keverjük össze. Ezután jön a recept különlegessége az olvasztott fehércsoki és narancs reszelt héja. Ezeket is beledolgozzuk a tésztába. A sütőformát kivajazom és beleöntöm azt a finomságot J A sütőt előmelegítjük és kb. 1 óra alatt készre sütjük, Én légkeverésesre állítottam a sütőt és tűpróbáztam közben.
Ha elkészültünk, akkor 2 órán át hagyjuk teljesen kihűlni. Amint ez megtörtént a mascarponét és kandírozott répából egy picit véve összedolgozzuk őket és mehet a torta tetejére. Én még egy kis kandírozott répával díszítettem J
Sok sikert az elkészítéséhez! Nem fog csalódást okozni az íze! J