Mediterrán csirke

csirke_1391289833.jpg_404x404

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a különleges ízeket. Ez egy pont ilyen finomság. Kicsit az indiai konyhához tudnám kötni. Nem túl egyszerű, de megéri kivárni J

Hozzávalók:

1,5 kg csirkecomb

½ dl méz

2 narancs

1 citrom

1 vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma, de lehet granulátum is

2-3 ek. olívaolaj

2-3 dl csirkealaplé

csipet sáfrány, de lehet 1tk.  kurkuma is

1 tk. őrölt gyömbér

só, bors

 

Elkészítés:

Jól megmossuk a pipi combokat. A mézet egy pohárba kimérjük, és hozzáadjuk  1 narancs és 1 citrom kifacsart levét. Jól összekeverjük őket. Ezt a „pácot” a csirkékre öntjük, jól megforgatjuk benne és pácolni hagyjuk. Ez kb. 1 órát vesz igénybe a hűtőben. A tálat jól fedjük le. J

1 óra elteltével: Apróra felvágjuk a vöröshagymát. A husikat kivesszük a pácléből és papírtörlővel jól megtörölgetjük a combikat.  A páclevet nehogy kiöntsük! A hagymát olajon megpároljuk, majd rátesszük a combokat és mind a két oldalukat egy 6-7, esetleg 8 perc alatt megsütjük.

 

Ráöntjük az alaplevet, egy kanál páclével együtt. Beleszórjuk a sáfrányt, ha az nincs, akkor a kurkuma is tökéletes, illetve a gyömbért, 1-1 tk. sót és borsot. Kis lángon fedővel lefedve a lábas tartalmát párolni hagyjuk. Egy 40-50 percet vehet igénybe

Köretként tudom ajánlani a rizst, amit, a hús szaftjával meg is locsolhatunk. Díszítésnek a maradék narancsot megpucoljuk és a gerezdeket mellé helyezzük.

Sok sikert hozzá!

 

Jó étvágyat, remélem tetszik és ízleni is fog! J