Andi baconos krumpli salátája
Most már második éve, hogy a Szilvesztert ezzel a finomsággal indítjuk.
Könnyű elkészíteni, és nagyon sok mindenhez passzol. Szilveszterkor malachusi mellé fogyasztottuk és nagyon jól harmonizáltak az ízek. Nagy sikerem volt J
Hozzávalók:
kb. 8-10 db krumpli
2 doboz nagy tejföl
majonéz, mustár
pici porcukor (ízlés szerint)
1-2 fej vöröshagyma
Kóstolgassuk, hogy mikor finom a krém!
Mennyiségtől függ, hogy mennyi krumplit pucolunk meg, kockázunk fel. Én olyan 10 db közepes, nagy, vegyes krumplit pucoltam meg és kockáztam fel. Egy lábasba beletettem felöntöttem vízzel és megsóztam. Megfőzzük a darabkákat. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet és hagyjuk hűlni. Egy csomag bacont felkockázunk és zsírjára sütjük egy teflonos serpenyőben. Ha kész picit ezt is hűlni hagyjuk. Felkarikázzuk a hagymát.
A krémhez a tejfölt beleöntjük egy nagy tálba, utána pici majonéz és mustár, esetleg porcukor. Kóstolni!
Jöhet bele a hagyma, a lecsöpögtetett krumpli és a bacon, a szafttal együtt! Finoman elkeverem, hogy mindent átitasson a krém.
Hűtőbe rakjuk hűlni és bármilyen hús mellé, esetleg a Robi szelethez is tökéletesen passzoló köret lehet.
Sok sikert hozzá!
Jó étvágyat! J